lauantai 4. toukokuuta 2019

Mistä iloa, selkeyttä, puhdistumista, terveyttä ja läsnäoloa arkeen?


16 HYÖTYÄ SÄÄNNÖLLISEN (KUNDALIINI)JOOGAN HARJOITTAMISESTA

Olen harjoittanut joogaa säännöllisesti vuodesta 2006. Ensimmäiset kahdeksan vuotta opiskelin budhahalaiseen perinteeseen pohjautuvaa hathajoogaa. Opin paljon itsestäni ja mielen tasapainosta. Löysin yhteyden hengitykseeni ja opin päästämään irti mielessä pyörivistä ajatuksista. Opin ottamaan rennommin ja arvostamaan fyysistä kehoani. Opin armollisuutta itseäni kohtaan. Joogasta tuli minulle itsetuntemukseen johtava filosofia.

Edelliset kuutisen vuotta olen aktiivisesti harjoittanut kundaliinijoogaa. Kundaliinijooga on antanut minulle avaimet sukeltaa entistä syvemmälle itseeni ja läpi kaikkien niiden rakenteiden, jotka ovat syntyneet minussa elämäni aikana ja joiden kautta olen vuorovaikutuksessa toisiin ja maailmaan. En edes tiennyt, että minussa on sellaisia tasoja.

Tässä kirjoituksessa kerron Guru Rattanan teksteihin pohjautuen kundaliinijoogan ja meditaation keskeisistä hyödyistä. Mielestäni Guru Rattanan ajatukset soveltuvat myös hathajoogaan vaikka oma kokemukseni on, että kundaliinijooga on suorin ja lyhyin tie tuntemaan syvällisesti itseään. 

Kundaliinijooga on voimakas, tieteellisesti testattuun teknologiaan perustuva, tuhansia vuosia käytössä ollut menetelmä, joka lisää elämän energiaa ja tietoisuutta sekä parantaa luovuuttamme ja tuotteliaisuuttamme!

16 säännöllisen kundaliinijoogan harjoittamisen hyötyä 
Guru Rattanan mukaan:

1. Ongelman ratkaisukyky: Selviämme aiempaa helpommin ja tehokkaammin elämän tuomista haasteista. Opimme muuttamaan tarkastelukulmaamme laajemmaksi ja voimauttaa itseämme siirtymällä uhriudesta aktiivisiksi oman elämämme ja todellisuutemme luojiksi.

2. Puhdistuminen: Jooga ja meditaatio puhdistavat voimakkaasti fyysistä ja energeettistä kehoamme. Negatiiviset mallit, uskomukset ja emotionaalinen kuorma puhdistuvat ja tulemme kyvykkäiksi hankkimaan hyödyllisiä tapoja ja vahvistamaan omaa tahtoamme.

3. Mahdollisuudet ja arvojen mukainen elämä: Kyky luoda todellisuuteen sielumme perimmäinen tarkoitus tässä elämässä alkaa tapahtua itsellään. Siirrymme ottamisesta vastaanottamiseen. Meidän ei enää tarvitse manipuloida tai taistella sen eteen mitä haluamme. Mahdollisuudet tulevat vastaamme.

4. Kontrolli vs. Luottamus: Oman elämämme hallinta paranee, jolloin meidän ei enää tarvitse kontrolloida ympäristöämme. Luottamus elämään ja sen virtaan lisääntyy. Voimme päästä irti ja opetella antamaan olla.

5. Jumalallinen asenne: Mielen erillisyyden ja kaksijakoisuuden ylittäminen luo uudenlaisen asenteen elämäämme suhteessa itseemme ja toisiin. Olemme hyväksyvämpiä, kiitollisempia, luottavaisempia, takertumattomampia ja anteeksiantavampia. Odotukset ja tuominta toisia kohtaan vähenee. Voimme rentoutua ja nauttia elämästä.

6. Ominaisuudet: Mielen selkeys lisääntyy ja kirkastuu. On helpompaa toimia tietoisesti, suorittaa tehtävät loppuun, olla reilu ja totuudenmukainen sekä ystävällinen ja rehellinen.

7. Parantaminen: Jokaisessa meissä oleva parantava voima lisääntyy. Läsnäolomme, kosketuksemme, sanamme ja hymymme tulevat parantaviksi.

8. Terveys: Keho vahvistuu ja joustavuus lisääntyy. Hermosto vahvistuu. Vastustuskykymme paranee ja voimme nauttia terveydestä ja energisyydestä.

9. Läsnäolo: Elektromagneettinen kenttämme (aura) vahvistuu ja tulemme vahvemmiksi, terveemmiksi, kirkkaammiksi ja loistavimmiksi ihmisolennoiksi.

10. Selkeys: Meditaatio tuo selkeyden ja intuition. Tiedämme mikä on oikein, eikä plussien ja miinusten laskelmointi tilanteissa enää ole tarpeen.

11. Suojaus: Intuitio suojaa meitä vaaroilta emmekä vedä enää puoleemme negatiivisia voimia. Joskus Universumi muuttaa äkisti suunnitelmamme vain suojataksemme meitä vaaralta!

12. Rukouksen voima: Neutraalius, nöyryys ja hartaus puhdistavat kanaviamme, jotta rukouksemme tulevat kuulluiksi ja vastatuiksi.

13. Ilo: Elämä tulee rennoksi ja hauskaksi. Meistä tulee iloisia ja tyytyväisiä ilman ulkoista syytä.

14. Tietoisuus: Meditaation avulla yhteytemme itseemme ja jumalallisuuteen syvenee. Se heijastuu myös suhteeseemme toisten ihmisten kanssa.

15. Yhteys Universumiin: Kehon, mielen, tunteiden ja hengen yhteys avaa yhteytemme Universumiin. Universaali tietoisuus tavoittaa mielemme.

16. Hyvyys ja rauha: Mitä enemmän kohotamme tietoisuuttamme ja oman sisimpämme laatua, sitä positiivisemmin vaikutamme ympäristöömme ja maailman ympärillämme. Sisäinen rauha auttaa luomaan ulkoista rauhaa.


💗 Mia

Lähde: Guru Rattana, Ph.D. (Anne Marie Maxwell). 1988. Relax and Renew with Kundalini Yoga and Meditations of Yogi Bhajan.Sunbury: Yoga Technology LLC.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viisi keinoa syventää itsetuntemusta

VIISI KEINOA SYVENTÄÄ ITSETUNTEMUSTA Itsetuntemustaan ja yhteyttä itseensä voi syventää monilla tavoilla, kuten vaikkapa istumalla ...